Tästä on noin kuusi vuotta aikaa jo, mutta tilanne elää yhä mielessäni. Pimeässä paikassa sydämessäni toivon, että se sama myyjä ei ole enää töissä Itiksen ostarin alakerran myymälässä.


Olin säästänyt kauan rahaa uuteen pesukoneeseen kokin palkastani ja sain mukaani sitä hakemaan naispuolisen kaverin, josta myöhemmin paljastui selkäänpuukottava poikakavereitani nussiva narkkari, mutta se on eri tarina kerrottavaksi. Niin, asiaan. Naisen lisäksi mukanani oli silloinen virolainen poikaystäväni. Joka pani siis tätä narkkari lehmää jota luulin parhaaksi ystäväksi, mutta se on TAAS ERI TARINA. Eli, se pesukone.  Koitetaas nyt pysyä jutussa.


Menimme siis kolmestaan liikkeseen. Puhutaan henkilöistä nimillä E (nainen) ja I (mies). E suuntasi suoraan televisio puolelle ihailemaan uusia seinään kiinnitettäviä  taulutelevisoita, jolloin nuorempi myyjä ampaisi hänen peräänsä, kuin raketti. Eihän E:llä mitään rahaa ollut ostaa, mutta kuhan halusi ihailla.


Vanhempi miesmyyjä astuu lähemmäs minua ja I:tä seistessämme pesukoneita pällistäessä.  Hän rykäisee ja suorastaa kravaattiansa. Suorakatse kontakti I:hin. Hän kättelee I:tä ja aloittaa pitkän myyntipuheen ja kertoo pesukonen tehoista, vilkaisematta minuun kertaakaan. Olin kuin ilmaa miehen takana. Sisälläni kuohahti.


- Asia on kyllä nyt niin, että sää ihan turhaan selität sen koneen tehoista ja ominaisuuksista I:lle. Kaiken huipuksi se ymmärtää sun puheesta varmaan 5% kun se ei oo suomalainen. Tuo mies ei tule pyykkäämään koskaan sillä koneella ja se joka siitä koneesta tarvii tietoa olisin minä, mutta jos sen pyykinpesunkoneen myynti ostajalle ei kiinnosta, voidaan sit vaihtaa joko myyjää tai liikettä.


Olisittepa nähneet sen vanhemman myyjän ilmeen. Mua pistettiin juuri silmillä 600 kertaa sydämeen veitsellä ja päälle tiputettiin kulpa wolkkari.  Jatkoin.


- Sähän saat tästä myynnistä provikan kun sä myyt jotain, eiks niin? Haluan uuden myyjän.


Koomisinta tässä tilanteessa oli se, että nuorempi myyjä oli seissyt noin puolen metrin päässä selkäni takana odottaen, että vanhempi mies mokaa myyntinsä. Asiakaspalvelu sai aivan uuden merkityksen ja minusta tuli se ASIAKAS. Voi sitä kulmien altalta tuijottelua kassan reunassa seisten, kuin pieksetty ja väärinkohdeltu eläin, kun ojensin maksukortin extra tipin kanssa nuoremmalle myyjälle. Kaupasta poistuessamme koneen kanssa, kuulin vanhemman miesmyyjän äänen takanani.


Huora.


#novittulol #eienääkoskaanteilleasiakkaaksi