Merenpohjassa asuva ameebakin ymmärtää nyt, miksi olen sinkku. Raapaisemalla vain pintaa parisuhde elämästäni, nousi esille vain kevyt paska. Osaan kuvitella jonkun miehen lukevan tätä nyrkkiänsä heristäen ja huutaen minua feministi huoraksi. Koska ajatteleva ja itsetiedostava nainen on se uhkista suurin. Se mikä ei polvistu imemään munaa on vaarallinen.

Minulla on elämässäni mukana tälläinen ihminen, mies "ystävä", jonka osaisin kuvitella tekevän näin,  jos hän lukisi tätä. Tässä kohtaa, näen kuinka lukija kohauttaa kulmia ja ajattelee, että miksi vitussa? Mä kerron salaisuuden. Tunnen hänet erään harrastukseni kautta ja hän pitää minua yhtinä äijistä. Mä oon hyvä jäbä, hyvä äijä. Hän ei näe minua pelottavana tai hänen asemaansa uhkaavana naisena.  En ole koskaan nähnyt häntä kasvotusten, mutta valokuvan pohjalta somen kautta on hänenkin ulkoinen ominaisuus selvinnyt.

Kutsun häntä tehosekoitinmieheksi, mies  mikä vihaa naisia ja on valmis sekoittamaan pakkaa keinolla millä hyvänsä, sekä olemaan aina parempi kuin nainen.  Hän on ihminen, joka oikeuttaa mielipiteensä ja tekonsa oikeaksi AINA jos kyseessä on nainen. Erimieltä oleva nainen on lutka tai kommunisti huora. Ei ole olemassa muita oikeita tapoja elää, kuin hänen valitsemansa polku. On vain fiktiota, että naisen ja miehen palkalla on eroa.   On vain tv-sarjoja, missä koitetaan korostaa naistenoikeuksia ja lesboutta. Homous ja erilaisuus seksuaalisuutensa suhteen pitäisi kieltää. Hänen näkemyksensä ovat hyvin rajoittuneet ja lapsentasolle jääneet. Kaikki aloitetut keskustelut ja väittelyt päättyvät yleensä riitaan ja pahaan mieleen, jos tehosekoitin mies on ottanut alkoholia. Välillä hän kertoo alkoholin alaisena, kuinka on päässyt kostamaan "ex-huoralle" jotain ja kuinka tämä ihminen oli tuonut esiin hänestä uusia paskamaisia piirteitä. Totuushan on se, nainen voi laukaista jonkin kytkimen, joka päästää sen kaiken kertyneen paskan ulos, mikä on ollut jo valmiiksi miehessä. Joten paska vain sekoittuu enemmän tehosekoittimessa.  Uskon, että hän on mies, joka ei vain vihaa naisia, vaan pelkää heitä. Koska jos hän kohtaisi naisen, joka olisikin häntä voimakkaampi ja sanavalmiimpi, hän voisi tuntea itsensä olemattomaksi ja arvottomaksi. Hän olisi hävinnyt naiselle. Hän vakuuttaa olevansa onnellinen ilman parisuhdetta ja vannoo, että yksikään ämmä ei häntä koskaan enää satuta. Näen kuitenkin hänen lävitseen ja uskon, että jollain sairaalla tapaa hänkin kuitenkin kaipaisi jonkinlaista rakkautta elämäänsä, mutta  kukaan tervejärkinen itsetietoinen nainen ei lähde hänen kanssaan suhteeseen vihattavaksi ja murskattavaksi.

Moni varmaan miettii, että jos ihminen on niin rikki tunnetasoisesti, miksi hengailen hänen kanssaan? Ystävyyttä on vaikea määritellä. Olemme kuitenkin tekemissä harrastuksen kautta melkein päivittäin ja autamme toisiamme elämäntilanteiden muuttuessa ja vastoinkäymisten ravistellessa elämiämme.  Ei ole vain yhtä syytä eikä yhtä seurausta. Minussakin on paljon vikaa, enkä itsekkään ole henkisesti täysin tasapainoinen. Pitkän masennus kauden ja kaksialamielihäiriön tömistellessä taustalla, huonon taloustilanteen takia ja velkaantumisen ohessa, ihmissuhteiden menettämiseen ei ole varaa. Minun täytyy hyväksyä muutkin ihmiset omineen  virheineen ja heidän virheistään voi aina itse yrittää oppia jotain uutta ja sisällyttää oppimansa omaan elämään. Vaikka hänen naisvihansa kumpuaa keskusteluissa, voin olla välittämättä siitä. Sehän on loppuen lopuksi hänen valintansa ja elämänsä, vaikka se minua välillä kuohuttaakin.


jatkuu..