Janin kanssa pyöriessä kohtasin Turon (nimi muutettu) . Hän oli samanikäinen, kuin minä ja Janin serkku. Mun ja Turon välillä oli aina jonkinlaista viekottelevaa frilttailua ja kemiaa.  Sähköä. Ilma täyttyi pienistä sinisistä sähkökipinöistä aina, kun Turo tuli kylään. Siinä poitsussa oli jotain mystistä ja hänen ystävällinen käytös tuntui silloin taivaalliselle Janin käytökseen verrattuna. Olin ihan lätkässä tähän serkkupoikaan.

Väitetään, että ihmisellä on tapana muodostaa ihastus samantyyppisiin ihmisiin uudestaan ja uudestaan.  Siksi jokaisella ihmisellä on omanlaiset mieltymykset. Jotkut ihastuvat renttuihin, toiset atleettisiin ihmisiin ja toiset puolestaan vaaralliseen sekä mystiseen mieheen tai naiseen. Ihastuessa tunteiden kohteen ajattelusta tai hänen kanssaan viettämästään ajasta saa voimakasta mielihyvää sekä omat ajatukset pyörivät ihastuksen ympärillä. Niin kävi Turon kanssa. Hän alkoi olla ajatuksissani useammin ja odotin hänen vierailujaan kovasti. Uskon Janin huomanneen muuttuneet tunteeni ja Turo lakkasi yhtäkkiä vierailemasta meillä.

Viimeisin ilta mitä muistan oli bile viikonloppu, kun Turo tuli meille kylään ja aloimme tanssimaan Turon kanssa kaksin. Janin tiukka väliintulo pakotti Turon perääntymään ja ilta sai hieman ikävän käänteen serkuksien mittaillessa sarviensa kokoa. Se oli viimeinen ilta, kun koskaan enään näemme.

Myöhemmin elämässäni kuulin huhuja, kuinka Turo oli löytänyt naisen ja mennyt naimisiin. Hankkinut lapsia ja eleli edelleen lapsuuden paikkakunnallaan. Olin onnellinen hänen puolestaan, mutta samaan aikaan hyvin surullinen, koska siniset kipinät olivat laskeutuneet ja tilalla oli enää viimeisiään vetelevä hiilloshehku, joka sitten sammui vuosien kuluessa. Mietin aina kuinka elämä olisi voinut olla erilaista, jos Janin sijasta olisin tapaillut Turoa. Jossittelu on aina pahasta, mutta kyllähän sitä voi aina miettiä. Olisiko monikin asia nyt toisin? Olisinko esim. koskaan sitten tavannut mr.narsistia tai isiä? Olisiko minulla Suffelia? Olisinko jättänyt muuttamatta Tampereelle tai Helsinkiin? Olisinko koskaan käynyt ulkomailla? Jos, jos jos ja ehkä, ehkä, ehkä.

Facebookin mullistaessa maailman, löysimme Turon kanssa taas toisemme. 10 v myöhemmin me kohtaamme taas. Uskomatonta miten sosiaalinen media tuo mahdollisuuksia löytää kauan elämästä poissa olleet. Turo oli eronnut. Profile status sinkku. Aloimme juttelemaan menneisyydestä ja kertasimme nykypäivän tapahtumat toisillemme, kunnes hän kertoi miettineen itsekin, kuinka hän teki elämässään mahdollisesti virheen ja päästi minut elämästään pois. Kuinka hän vihasi Janin tapaa puhua minusta. Hänkin jossitteli ja ehkitteli. Mitä jos olisimmekin kokeilleet? Mutta sehän on vaan ihan minun perus tuuriani, väärässä paikassa, väärään aikaan.

Kuulen kuinka takassani rätisee.
Siniset kipinät ovat takaisin...